Aktualne vsebine

Spoštovani starši,

z namenom dokončnega oblikovanja oddelkov za prihodnje šolsko leto vas vljudno prosim, da vzgojitelju svojega otroka še v tem tednu sporočite, če vaš otrok v prihodnjem šolskem letu ne bo več vpisan v naš vrtec.

Hvala za razumevanje.

Uspešen preostanek šolskega leta.

Ksenija Štibernik

 

Spoštovani,

v okviru programa Ekošola, v katerega je Zasebni vrtec Kobacaj vrsto let aktivno vključen, vas vabimo na spletno delavnico projekta HRANA NI ZA TJAVENDAN in MLEKASTIČNO! IZBEREM DOMAČE, ki jo Ekošola organizira v četrtek, 10. marca 2022 s pričetkom ob 17.00.

Na delavnico ste toplo vabljeni vsi, saj je hrana, zavržki le-te in prehranska pismenost pravzaprav izziv za vse nas.

Zaradi zagotavljanja dovolj velike spletne učilnice se je na delavnico potrebno prijaviti, zato vas prosimo, da vašo prisotnost na srečanje vpišete v prijavnico na povezavi https://ekosola.wufoo.com/forms/wm1w78v13p1wzl/ do srede 9. marca do 12. ure.

Vljudno vabljeni!

sredo, 9. 3. 2022, je napovedana splošna stavka v vzgoji in izobraževanju. Ker se zavedamo, da je za vsemi nami težko in naporno leto, v katerem so bili otroci veliko doma, smo se zaposleni v vrtcu Kobacaj odločili, da BOMO NA DELOVNEM MESTU normalno opravljali svoje delo.

Podpiramo dvig plač zaposlenih v vrtcih in menimo, da je popolnoma nesprejemljivo, da pomočniki vzgojiteljev ne dosegajo niti minimalne plače v RS in hkrati opravljajo tako pomembno in zahtevno ter odgovorno delo. Vrtci niso zgolj varstvo, ampak nudijo kompleksen in napreden proces vzgoje in izobraževanja. Plače pod pragom minimalne plače zato nikakor niso sprejemljive, plače diplomiranih vzgojiteljev, ki so nižje od učiteljskih plač in od ostalih primerljivih poklicev, prav tako ne.

Zato bomo hvaležni, če v znak podpore z razumevanjem sprejmete spremenjen delavnik od 7.00 - 15.00 ure. Ta delavnik velja zgolj za čas stavke.

Naša želja je, da s skupnimi močmi in solidarnostjo na obeh straneh dosežemo kar največjo mero zadovoljstva, seveda pa upamo, da se stavkovne zahteve kmalu razrešijo. Zahvaljujemo se vam za razumevanje in vašo podporo in obljubljamo, da bomo še naprej z veseljem skrbeli za nasmehe na obrazih vaših najmlajših.

Lep konec tedna,

ekipa Kobacaj

Zakon o začasnih ukrepih za omilitev in odpravo posledic Covid-19 (Ur.l.RS, št. 152/20; v nadaljevanju: ZZUOOP) je v 102. členu določil, da so starši, katerih otroci od 1. oktobra 2020 ne obiskujejo vrtca zaradi odrejene karantene, za dneve odsotnosti otroka iz vrtca oproščeni plačila za vrtec. Višino znižanega plačila staršev za vrtec, ki jim je določena v skladu z odločbo pristojnega centra za socialno delo, krije proračun Republike Slovenije.

 

Staršem se oprostitev plačila za vrtec iz prvega odstavka tega člena prizna, če vrtcu za otroka predložijo odločbo o odrejeni karanteni.

Odločbo o odrejeni karanteni (na ime starša ali otroka) morajo starši predložiti vrtcu do zadnjega dne v tekočem mesecu. Odločbe posredujete po elektronski pošti na naslov: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

 

Kako starši pridobite potrdilo o karanteni?

Obrazec za pridobitev potrdila o karanteni na domu je dostopen preko naslednje spletne strani: https://www.gov.si/novice/2020-11-12-nov-nacin-pridobivanja-potrdil-o-prestajanju-karantene-na-domu/.

Potrdilo o karanteni na domu za vašega otroka predstavlja tudi dokazilo o varstvu otroka za uveljavljanje pravice pri delodajalcu.

 

 

Spoštovani starši.

Dne 18. 1. 2022 smo s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport prejeli posodobljena navodila na podlagi spremenjenega Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19.

Seznanjam Vas s priporočili in opozorili, ki se nanašajo na vrtce:

- skladno z navodili (https://www.nijz.si/vzgojainizobrazevanje) se staršem priporoča, da v primeru, ko je v oddelku potrjen primer okužbe s SARS CoV-2, pa otroci niso napoteni v karanteno na domu (manj kot 30% okužb v oddelku v zadnjih dveh tednih), otroke doma testirate vsak dan v obdobju potencialne karantene;

-  inšpektorat je opozoril, da se v zadnjem času povečuje število primerov, ko starši vstopajo v vrtec brez nošenja zaščitnih mask (ta obveznost še vedno velja, zato morajo vrtci starše dosledno opozarjati k nošenju zaščitnih mask ob zadrževanju v prostorih vrtca oziroma h gibanju na zunanjih površinah, če ni mogoče zagotoviti medsebojne razdalje 1,5 m).

Ponovno Vas vljudno pozivam k spoštovanju priporočil, da v vrtec vozite zgolj popolnoma zdrave otroke ter k nošenju mask. Vrtec oz. vzgojiteljice so dolžne starše dosledno opozarjati na nošenje zaščitnih mask in zato prosim, da jih razumete in vzamete to kot dobronameren ukrep za preprečitev širjenja nalezljivih bolezni.

Hvala za razumevanje,

Ksenija Štibernik, direktorica

Spoštovani starši.

Dne 18. 1. 2022 smo s strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport prejeli posodobljena navodila na podlagi spremenjenega Odloka o izjemah od karantene na domu po visoko tveganem stiku s povzročiteljem nalezljive bolezni COVID-19.

Seznanjamo Vas s priporočili in opozorili, ki se nanašajo na vrtce:

- skladno z navodili (https://www.nijz.si/vzgojainizobrazevanje) se staršem priporoča, da v primeru, ko je v oddelku potrjen primer okužbe s SARS CoV-2, pa otroci niso napoteni v karanteno na domu (manj kot 30% okužb v oddelku v zadnjih dveh tednih), otroke doma testirajo vsak dan v obdobju potencialne karantene;

-  inšpektorat je opozoril, da se v zadnjem času povečuje število primerov, ko starši vstopajo v vrtec brez nošenja zaščitnih mask (ta obveznost še vedno velja, zato morajo vrtci starše dosledno opozarjati k nošenju zaščitnih mask ob zadrževanju v prostorih vrtca oziroma h gibanju na zunanjih površinah, če ni mogoče zagotoviti medsebojne razdalje 1,5 m.

Ponovno Vas vljudno pozivam k spoštovanju priporočil, da v vrtec vozite zgolj popolnoma zdrave otroke ter k nošenju mask. Vrtec oz. vzgojiteljice so dolžne starše dosledno opozarjati na nošenje zaščitnih mask in zato prosim, da jih razumete in vzamete to kot dobronameren ukrep za preprečitev širjenja nalezljivih bolezni.

Hvala za razumevanje,

Ksenija Štibernik, direktorica

Obveščamo Vas, da so se v enotah vrtca (predvsem enoti b-79 in b-90) pojavile različne bolezni, zaradi katerih imajo otroci bodisi povečano temperaturo, bodisi drisko, bruhanje ali vnetje oči (b-79). Ker se le-te hitro širijo in je odsotnih že večje število otrok, Vas lepo prosimo, da se držite priporočil NIJZ-a in otrok ne vozite v vrtec v manj kot 48 urah od zadnje izmerjene vročine oz. driske. V nasprotnem primeru prosimo za potrdilo pediatra, da je otrok sme v vrtec oz. bo vzgojiteljica primorana otroka zavrniti.

Prav tako vljudno prosimo, da vzgojitelje obveščate o razlogu odsotnosti otroka (da lahko opozorimo ostale starše na pojav določene bolezni v oddelku).

Hvala vsem tistim, ki se držite priporočil in nas sprotno obveščate o pojavih bolezni.

Hvala za razumevanje! Ostanite zdravi!

Ekipa Kobacaj

Ponovno pozdravljeni,

ravno smo prejeli obvestilo, da sta bila oba otroka na PCR testiranju negativna, zato ni napotitve v karanteno.

Uspešen teden,

Ksenija Štibernik

Spoštovani starši,

žal smo bili ponovno obveščeni, da obstaja možnost napotitve otrok iz enot b-90 in b-79 v karanteno. Oče v družini je pozitiven, zato imajo danes testiranje tudi ostali člani družine. Takoj, ko prejmem obvestilo o rezultatu, Vas obvestim.

V upanju, da ostanete v čim večjem številu korona negativni, Vam želim lep preostane nedelje.

Ksenija Štibernik

Dragi starši, organizatorka bazarja Valentina in ostali sodelavci!

Vaša dobrodelnost je pripomogla, da smo na novoletnem bazarju zbrali 1.930,56 eur

V imenu sodelavke Tanje in tudi v svojem imenu se Vam vsem iskreno zahvaljujem.

Presegli ste naša pričakovanja!

Želim Vam vesele praznike in vse dobro v letu 2022.

Ksenija Štibernik

Spoštovani starši.

Naj se vam najprej toplo zahvalim za vse prostovoljne prispevke, ki ste jih namenili za fizioterapijo sina naše sodelavke. Točen znesek izkupička vam sporočimo v začetku prihodnjega tedna (saj s tem tednom zaključujemo dobrodelni bazar). Tudi Tanja z družino se vsakemu darovalcu posebej lepo zahvaljuje za pomoč.

Obveščam vas tudi, da bomo v sodelovanju z akcijo Grosupeljski božički, v letošnjem letu obdarili tudi otroke iz socialno šibkejših družin, ki obiskujejo naš vrtec. Vzgojiteljice vas bodo obvestile, kdaj lahko prevzamete darila.

Javil se nam je tudi Dedek mraz, ki bo otroke v oddelkih obiskal tudi letos, in sicer 17. decembra. Žal nam epidemiološka situacija tudi letošnje leto onemogoča skupinsko druženje, zato se bodo manjša druženja izvedla v okviru oddelkov.

Na koncu pa se na vas obračam s prošnjo družine, ki ima v naš vrtec vpisanega otroka. Petčlanska družina se je obrnila name s pisno prošnjo, ker se je znašla v težki finančni in zdravstveni situaciji. Zaradi varovanja osebnih podatkov družine ne bom izpostavljala. Zaradi visokih stroškov za najemnino, položnice in zdravila, težko shajajo iz meseca v mesec. Tako mesec preživijo ob praznem hladilniku. Zato prosijo za vsakršno pomoč pri zbiranju hrane, fantovskih oblačil vel. 122 (zaprošen je tudi šal, kapa, rokavice), obutve št. 32, igrač, ipd. 

V vsaki enoti bomo pripravili škatlo, v katero boste lahko odložili karkoli od zaprošenega. 

Zavedam se, da je mesec december ''najdražji mesec'' za večino družin, vendar so med nami starši, ki otroku ne morejo zagotoviti niti toplega obroka, kaj šele prazničnih obdarovanj. Zato prošnja tudi z moje strani, da denar namesto za nezdrave sladice svojim otrokom, namenimo za zdrav prigrizek družini v stiski.

 Vnaprej hvala vsakemu za razumevanje in pomoč.

Lep praznični december,

Ksenija Štibernik

 

 

Obveščamo Vas, da je za otroke enot B-90 in B-91 odrejena karantena za naslednje obdobje:

- enota B-90: od 10. 11. do vključno 19.11. 2021

- enota B-91: od 11. 11. do vključno 20. 11. 2021.

Starši, ki boste v tem času varovali otroka na domu, izpolnite izjavo o karanteni na domu (https://e-uprava.gov.si/podrocja/sociala-zdravje-smrt/zdravje/potrdilo-o-karanteni.html) in jo oddajte delodajalcu.

Za dodatna pojasnila smo Vam na voljo.

Ekipa Kobacaj

Spoštovani starši.

Prejela sem obvestilo, da je bil včeraj eden izmed otrok iz enote B-90 na hitrem testiranju pozitiven. Otrok ima vročino in je izgubil okus. Jutri ima PCR testiranje.

V primeru, da bo pozitiven tudi na PCR-ju, in glede na to, da je bil otrok v sredo v vrtcu (kar je manj kot 48 dni od pojava simptomov), bom morala otroke iz enote b-90 žal ponovno napotiti v karanteno. 

Otrok ima tudi sorojenca v enoti b-91. Če bo PCR jutri pozitiven tudi pri tem otroku, bo v karanteno iz istega razloga napotena tudi enota B-91.

Vljudno prosim, da ste jutri pozorni na objavljanje na spletni strani oz. na e-naslovu, saj Vam bomo na ta način sporočili nadaljnja navodila.

Lepo Vas pozdravljam in Vam želim, da ostanete zdravi,

Ksenija Štibernik

Spoštovani starši.

Ob izredno slabi epidemiološki sliki v državi ter povečanem število odsotnosti otrok v vrtcu, Vas vljudno prosimo, da dosledno upoštevate priporočila NIJZ-ja. 

Predvsem prosimo, da v prostorih vrtca nosite zaščitne maske in skrbite za medosebno preventivno varnostno razdaljo.

V vrtec naj prihajajo zgolj zdravi otroci. 

Vsi ti ukrepi so nujno potrebni, če se želimo izogniti širjenju bolezni in ohranjanju odprtja vrtca.

Vsem, ki se teh ukrepov že držite, se zahvaljujemo.

Prijazen pozdrav,

ekipa Kobacaj

Ponovno pozdravljeni.

Obveščamo Vas, da je Vlada RS sprejela dopolnitev odloka o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti VIZ, na podlagi katerega starše (in druge osebe, ki vstopate v vrtec zaradi otrok) ne zavezuje več pogoj PCT.

Še vedno ostaja obvezno nošenje mask v prostorih vrtca in ohranjanje varnostne razdalje.

Prijazen pozdrav,

Ekipa Kobacaj

Spoštovani starši.

Obveščamo Vas, da je Vlada RS sprejela odlok z veljavnostjo ob 23. do vključno 29. avgusta 2021, ki v četrtem odstavku 2. člena zapoveduje vsem osebam, ki vstopajo v prostore vrtca, da izpolnjujejo pogoj PCT, kar morajo dokazovati z dokazili.

Vljudno prosimo, da se držite določil odloka in s tem preprečite širjenje in prenašanje okužb. Maska je še vedno obvezna, prav tako prosimo, da držite varnostno razdaljo.

Zahvaljujemo se Vam za razumevanje in Vam želimo lep preostanek poletnih počitnic.

ekipa Kobacaj 

 

Spoštovani starši,

obveščamo Vas, da se s ponedeljkom, 12. 4. 2021, vrtci ponovno odpirajo za vse otroke.

Pravila in omejitve ostajajo v celoti enake, kot so veljale pred zaprtjem vrtca (nošenje mask v v prostorih vrtca, prepoved združevanja oddelkov). Vrtec bo obratoval od 6.30 do 16.00 ure.

Posimo Vas, da v vrtec prihajajo zgolj popolnoma zdravi otroci.

Lep konec tedna,

Ekipa Kobacaj

 

Obveščamo Vas, da Vam moramo po trenutno veljavnih ukrepih zaračunati oskrbnino za Vašega otroka od 26. 01. 2021 dalje (naredili bomo poračun), ne glede na to, da ste imeli otroka v domačem varstvu.

Smo pa vrtci dne 04. 01. 2021 s strani MIZS-ja prejeli okrožnico z naslednjo vsebino:

''Okrožnica z dne 03. 02. 2021 se je nanašala na predhodno obvestilo ministrstva z dne 20. 01. 2021, da bo v PKP8 zagotovljena zakonska podlaga za oprostitev plačila za starše, ki v času epidemije, kljub odprtju, otrok ne bodo pripeljali v vrtec. Ker je Vlada RS pri pripravi PKP8 prednostno obravnavala druga področja, bomo to vprašanje uredili v prihodnjem interventnem zakonu, tako da bo ustrezno pokrito celotno obdobje.''

V primeru, da bo PKP9 predvidel kritje oskrbnine tudi za nazaj - za čas, ko bo otrok doma, bomo ponovno naredili poračun.

Vnaprej hvala za razumevanje in vse dobro,

ekipa Kobacaj

 

Za nami je uspešno prestan prvi teden obratovanja v polnem obsegu. V vrtec se je vrnila slaba polovica vseh otrok in delo je potekalo gladko, brez uvajalnih težav (tudi pri naših najmlajših otrocih). Vzdušje je bilo pozitivno tako s strani vzgojiteljev, kakor tudi s strani otrok.

Zahvaljujemo se Vam za korektno sodelovanje ter upoštevanje zdravstvenih sporočil in ukrepov. Verjamemo, da nam bo le na ta način uspelo ohraniti vrtec odprt v polnem obsegu.

Moramo pa vas obvestiti, da smo prejeli okrožnico MIJZ-ja, ki obvešča, da boste  tudi starši, ki boste imeli otroka v domačem varstvu (v rdeči regiji), od 01. 02. 2021 dalje prejemali obračun mesečne oskrbnine.

Skratka, omejitev za prihod v vrtec ni več, prav tako niso potrebna več potrdila delodajalcev o nujnosti varstva. Kljub temu pa prosimo, da tedensko prinašate v vrtec zdravstveno izjavo (ki jo napišete sami) o tem, da otrok ni bolan in da zadnjih 10 dni ni bil v stiku z okuženo osebo.

Prosimo tudi, da otrokov prihod najavite vsaj en dan prej.

Uspešen prihajajoči teden,

ekipa Kobacaj

Starši,

Kot smo Vas že obvestili, s torkom, 26. 01. 2021, vrtec ponovno odpiramo za vse otroke. 

Ker pa je virus COVID še vedno prisoten med nami in se moramo zato še vedno strogo držati ukrepov in priporočil NIJZ, Vam želimo na tem mestu podati nekaj navodil glede organizacije dela:

- vrtec bo odprt od 6.30 - 16.00 ure (krajši delovni čas je posledica prepovedi združevanja otrok med oddelki, kajti vsak oddelek predstavlja svoj mehurček in zato bodo otroci ves čas zgolj s svojima vzgojiteljema)

- v vrtec lahko pripeljete zgolj zdravega otroka 

- ob prihodu otroka v vrtec oddajte vzgojiteljici pisno izjavo (napišete jo sami), da je otrok zdrav ter da v zadnjih desetih dnevih ni bil v stiku z okuženo osebo,

- prosimo Vas, da obvezno uporabljate masko v prostorih vrtca in na njegovih zunanjih površinah,

- prosimo Vas, da se ne zadržujete v prostorih vrtca, v garderobe vstopate posamično oz. pazite na varnostno razdaljo 2 m,

- pogovore z otrokovim vzgojiteljem opravite preko telefona in ne v prostorih vrtca,

- po priporočilih NIJZ-ja obogatitvenih dejavnosti (letovanja, angleški jezik) ne bomo izvajali,

- otroci, ki imajo odločbo, na podlagi katere so upravičeni do dodatne strokovne pomoči, jim bomo le to tudi zagotavljali.

Ker si vsi želimo, da bi vrtec ostal odprt, lahko k temu pripomoremo z doslednim spoštovanjem ukrepov, navedenih zgoraj.

Veselimo se ponovnega srečanja z Vami in predvsem Vašimi otroki,

Ekipa Kobacaj

Spoštovani starši,

obveščamo Vas, da v torek, 26. 01. 2021, vrtec ponovno odpira svoja vrata. Kljub temu moramo še vedno spoštovati nižji normativ števila otrok, ki ga je NIJZ določil 23. 12. 2020 v higienskih smernicah. To konkretno pomeni, da naj bi bilo v oddelku prve starostne skupine do 8 otrok, v oddelku druge starostne skupine pa do 10 otrok. Zato še vedno apeliramo na vse, ki imate možnost domačega varstva otroka, da se tega poslužujete. Tisti, ki otrok ne boste pripeljali, boste še vedno oproščeni plačila vrtca.

Glede na priporočila, da se oddelki še vedno ne smejo združevati, bomo prilagodili tudi delovni čas vrtca, in sicer od 7.00 - 16.00 ure.

V vrtec še vedno lahko prihajajo zgolj zdravi otroci. 

Prosimo, da nam do jutri, petek, 22. 01. 2021, do 12.00 ure, sporočite, ali in kdaj bo Vaš otrok prisoten v vrtcu.

Hvala vnaprej in lep pozdrav,

ekipa Kobacaj

 

 

Spoštovani starši,

vzgojitelji vam bomo na mail poslali obvestilo glede omejenega sprejema otrok v prihodnjem tednu. Vljudno prosimo, da preučite možnosti za varstvo otroka v domači oskrbi. Vrtec ostaja še naprej odprt zgolj za nujne primere, zaradi odrejenih karanten v vrtcu pa imamo omejene kapacitete in tako sprejem vseh otrok, ki trenutno obiskujejo vrtec in bi to želeli tudi v prihodnjem tednu, žal ne bo mogoče.

Lepo Vas pozdravljam,

Ksenija Štibernik

Pozdravljeni,

Skladno s prejeto okrožnico, na podlagi katere se vrtec tudi v tednu od 04. 01. 20201 do 08. 01. 2021 zagotavlja zgolj za nujne primere, kakor tudi na podlagi prejetih prijav staršev otrok, ki bi potrebovali nujno varstvo, obveščamo, da bomo tudi v tem tednu otroke sprejemali v enoti b-85.

Prosimo, da imate ob prihodu otroka v vrtec tudi podpisano izjavo, da je otrok zdrav ter da zadnjih deset dni ni bil v stiku z okuženo osebo. Tisti, ki boste otroka pripeljali prvič, prosimo tudi za potrdilo delodajalca.

Hvala za razumevanje in vse dobro,

ekipa Kobacaj

Spoštovani starši,

zaradi majhnega števila otrok, ki bi bili prisotni v času božično-novoletnih praznikov, bo vrtec v času od 28. 12.2020 - 01. 01. 2021 zaprt.

Do tega trenutka še nismo prejeli informacije, kako bo z obratovanjem vrtca v tednu po praznikih. 

Prijeten prehod v novo leto in vse dobro,

ekipa Kobacaj

Spoštovani starši,

zavedamo se, da je 'korona' način življenja v naš vsakdanji ritem prinesel dodatne stresne situacije, povezane tudi z varstvom vaših otrok. Po najboljših močeh si prizadevamo, da vam pri tem pomagamo, a dosegli smo maksimalno število otrok glede na določila NIJZ in glede na kadrovske zmožnosti zaposlenih, saj se vzgojitelji srečujejo s podobnimi življenjskimi situacijami kot vi.

V zadnjem obdobju se vse bolj pogosto soočamo s pritožbami nekaterih staršev, da v vrtec prihajajo otroci, za katere menijo, da to ni nujno, kar pa je edini upravičeni razlog za prisotnost otrok v vrtcu.

Dobro veste, da smo veseli vseh otrok in da jih imamo radi, a vse večje število otrok v času dežurstva vrtca postaja čedalje večja težava.

Vljudno vas prosimo, da pretehtate svojo situacijo, ali je prisotnost vašega otroka v vrtcu res nujna ali če obstajajo možnosti, da bi bil prisoten zgolj nekaj dni na teden. Verjamemo, da bodo vaše odločitve glede prisotnosti otroka v vrtcu odgovorno sprejete in da bodo v vrtcu prisotni zgolj tisti otroci in zgolj tiste dni, ko je to res nujno potrebno.

V nasprotnem primeru bomo žal morali sami delati selekcijo.

Prosimo vas, da vsak teden v času dežurstva vrtca osebno prinašate potrdila delodajalca in izjave o zdravstvenem stanju otroka. Torej od ponedeljka, 07. 12. 2020 dalje mora vsak starš (ponovno) osebno predati vzgojiteljem potrdilo delodajalca, da je to nujno. Samozaposlene oz. zaposlene v družinskem podjetju pa pozivamo, da si delo organizirate tako, da otrok ni vse dni v vrtcu.

Iskreno se vam zahvaljujemo za vaše razumevanje in vam privoščimo, da bi bil veseli december, ki je v letošnjih razmerah manj čaroben in vesel, za vas in vaše družine, čimbolj bogat. Podarimo svojim otrokom čas – morda je to zanje največje darilo.

Ekipa Kobacaj

Spoštovani starši,

prosim, da najkasneje do jutri, petek, 13. 11. 2020., do 15.00 ure sporočite tisti, ki boste v tednu od 16. 11. 2020 dalje potrebovali nujno varstvo za svojega otroka. Podatek potrebujemo zaradi organizacije dela in prehrane.

Kot ste verjetno že seznanjeni, vrtci ostajajo zaprti oz. odprti zgolj za nujne primere tudi naslednje 14 dni.

Vse starše (z izjemo tistih, ki ste to že prinesli) tudi prosim, da ob naslednjem prihodu otroka s seboj prinesete tudi:

1. potrdilo delodajalca o nujnosti opravljanja dela v službi za oba starša ter

2. izjavo, da je otrok zdrav in da v zadnjih 10 dneh ni bil v stiku z okuženo osebo.

Hvala za razumevanje in odziv,

ekipa Kobacaj

Spoštovani straši,

Upam, da ste zdravi in da ste lepo preživeli počitnice.

Kot trenutno kaže, ostajajo ukrepi prihodnji teden podaljšani, kar pomeni, da bomo tudi v prihodnjem tednu v vrtec sprejeli tiste otroke, katerih starši to  nujno potrebujete. Več informacij glede dela bo ministrica sporočila ob 11.00 uri danes, zato se v primeru bistvenim sprememb ponovno javim na tem mestu.

Zaradi organizacije dela in načrtovanja prehrane pa že sedaj prosim, da nam (Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. in mail vzgojitelja) danes do 13.00 ure najavite otroke, katere boste prihodnji teden pripeljali v vrtec. 

Ker (verjetno) ostaja v veljavi tudi priporočilo NIJZ po oddelkih s šestimi otroci, ostaja spremenjen tudi delovnik (od 7.00 - 15.00 ure).

Vnaprej hvala za odziv in lep vikend.

Ksenija Štibernik, direktorica

Spoštovani,

Obveščamo Vas, da na podlagi zadnje okrožnice, prejete s strani MIZS-ja ter skladno z dogovorom z Občino Grosuplje,   sprejemamo v vrtec otroke tistih staršev, ki varstvo nujno potrebujete.

Prosimo Vas, da pred tem:

- vsaj 48 ur prej najavite prihod otroka (da se ustrezno organizacijsko pripravimo),

- v vrtec dostavite pisno ali pošljete po elektronski pošti obrazložitev, zakaj potrebujete varstvo ter priložite dokazila delodajalca o nujnosti dela za oba starša,

- dostavite pisno izjavo, da je otrok zdrav in da v zadnjih 10 dneh ni bil v stiku z okuženo osebo.

Starši, katerih otroci ne bodo obiskovali vrtca, boste oproščeni plačila.

Ponovno pozivamo, da spremljate našo spletno oglasno desko, na kateri bomo objavljali, v kateri enoti se bo izvajalo dežurno varstvo. Trenutno je to v enoti b-85. 

Do nadaljnjega je prilagojen tudi delavnik - od 7.00 do 16.00 ure.

Za dodatna pojasnila sem dosegljiva na tel. št. 041/358-398 (Ksenija).

Ostanite zdravi,

Ksenija Štibernik, direktorica

 

 

 

Ponovno pozdravljeni,

najprej se Vam iskreno zahvaljujem za hiter odziv in razumevanje glede (ne)obratovanja vrtca v prihodnjem tednu. Kljub temu, da smo naknadno zožali krog upravičencev do sprejema v vrtec prihodnji teden, prosim vedite, da je situacija v državi alarmantna in da je za Vaše otroke najvarneje, da so nekaj časa v varnem zavetju doma.

Vendar vem, žal to ni povsod mogoče. Name ste se obrnili nekateri, ki imate tudi takšne in drugačne stiske in skupaj smo poiskali rešitve in možnosti. Tako bo tudi v prihodnje. Če bi se še kje situacija spremenila, me prosim pokličite na tel. št. 041/358-398 in skupaj bomo poiskali rešitev, ki vedno obstaja.

Za tiste otroke, ki pa je prihod v vrtec edina možnost, sporočam, da bomo otroke prihodnji teden sprejeli v dežurni enoti b-85. Prilagoditi smo morali tudi delovnik, ki po novem do nadaljnjega traja od 7.00 do 16.00 ure. Vljudno prosim, da se časovnega okvira držite.

V kolikor bi prišlo še do kakšnih sprememb, bomo to pravočasno objavili na naši spletni strani - zato prosim spremljajte zavihek obvestila.

Miren in brezskrben vikend Vam želim,

Ksenija Štibernik, direktorica

Spoštovani starši,

zaradi vse slabše epidemiološke situacije, je Vlada RS včeraj popoldne sprejela odločitev, da se s ponedeljkom zapirajo med drugim tudi vrtci. Seveda je pri tem dopustila možnost izjem - torej varstvo za vse tiste, ki nimate drugih možnosti.

Ker je ta odločitev prišla takorekoč čez noč, nismo pa prejeli še nobenih ostalih podrobnejših navodil, se v tem trenutku obračam na Vas s prošnjo, da se danes do 12.00 ure na e-pošto svojega vzgojitelja (Škorenjci -  Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled. ; Cofki - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.; Pingvini - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.; Sovice - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.; Mucki - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.; Prijatelji - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.; Balončki - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.; Mehurčki - Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.) odzovete vsi, ki v ponedeljek nujno potrebujete varstvo - v ponedeljek poteče tudi karantena za enoto b-90.

Pri sprejemanju odločitve, ali resnično potrebujete varstvo, Vas prosimo za razmislek s polno odgovornostjo, pri tem pa imejte prosim v mislih da:

- se bodo enote po vsej verjetnosti združevale,

- bomo sprejemali zgolj popolnoma zdrave otroke,

- bomo po potrebi prilagajali poslovni čas vrtca.

Starše, ki ne hodite v službe, pozivamo, da obdržite otroka doma. 

V kolikor se ne boste odzvali, bomo smatrali, da imate varstvo urejeno.

O sprejetih odločitvah glede organizacije dela od ponedeljka dalje Vas bomo pravočasno, zato Vas pozivamo, da spremljate obvestila na naši e-spletni strani.

Verjamem, da lahko s skupnimi močni premagamo to težko obdobje, čas karantene pa izkoristimo za družinske trenutke, ki jih sicer med letom primanjkuje.

Hvala vnaprej za odziv. 

Želim Vam miren vikend... Ostanite zdravi!

Ksenija Štibernik, direktorica

 

 

Zaradi manjšega števila prisotnih otrok, bosta enoti b - 85 in b - 90 od 1. 7. 2020 do nadaljnjega združeni v enoti b -90.

Ekipa Kobacaj

Na podlagi vladnega odloka o obvezni uporabi zaščitne maske v zaprtem javnem prostoru, ki velja od 25. 06. 2020, Vas vljudno pozivamo k obvezni uporabi mask v prostorih vrtca.

Hvala za razumevanje!

Ekipa Kobacaj

Spoštovani starši,

 

obveščamo Vas, da bomo v petek, 26. 06. 2020, zaradi majhnega števila prisotnih otrok, vse enote združili v enoto b-79.

Želimo Vam lep praznični konec tedna,

ekipa KOBACAJ

Spoštovani starši,

 

obveščamo Vas, da bomo v petek, 26. 06. 2020, zaradi majhnega števila prisotnih otrok, vse enote združili v enoto b-79.

Želimo Vam lep praznični konec tedna,

ekipa KOBACAJ

Ker se v zadnjem času soočamo s prehladi, virozami in drugimi boleznimi, vam posredujemo navodila, kako ravnati, če otrok zboli.

Iz ZD Grosuplje so sporočili, da se otrok lahko vrne v vrtec po bolezni:

- po 14 dneh ali

- s potrdilom ZD, da je negativen na Covid ali

- s potrdilom pediatra, da se lahko vrne.

V slednjem primeru oz. primeru, ko pediater potrdila ne želi izdati, meni pa, da se otrok lahko vrne v vrtec, nam zadostuje vaša pisna, podpisana izjava, na katero navedite ime in priimek pediatra ter datum, ko vam je le-ta podal mnenje, da je otrok primeren za vrnitev v vrtec.

Zavedamo se, da je situacija neprijetna, vendar moramo vseeno upoštevati navodila za preprečevanje širjenja Covid-a.

Za dodatna pojasnila nam lahko pišete na Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled.

Želimo vam lepe prihajajoče počitnice.

Ekipa KOBACAJ

 

 

 

 

Obveščamo Vas, da bodo zaradi velike odsotnosti otrok, enote dne 26. 06. 2020 združene po naslednjem razporedu:

- enota b-79 (združeni enoti b-79 in b -91)

- enota b-90 ( združeni enoti b-90 in b-85).

 

Hvala za razumevanje in lepo pozdravljeni,

ekipa KOBACAJ

Spoštovani starši,

Obveščamo Vas, da se s ponedeljkom, 01. 06. 2020, vračamo v ustaljen ritem delovanja, kakršnega smo bili vajeni pred korona obdobjem. To pomeni ponovno združevanje oddelkov ter daljši delovni čas (6. 30 - 16. 30).

Tudi nošenje mask ni več obvezno, je pa priporočljivo.

Lep konec šolskega  leta in še lepše poletne počitnice vam želimo,

Ekipa Kobacaj

Spoštovani starši,

 

Zahvaljujemo se Vam za ažurno podane izjave in odgovore v zvezi z vrnitvijo Vaših otrok v vrtec. Dobili smo veliko sporočil in na vse žal še nismo uspeli odgovoriti.

Obveščamo Vas, da je najavljeno število otrok za vrnitev v vrtec z dnem 18. 05. 2020 številčno znotraj okvirov priporočil NIJZ-ja, zato bomo sprejeli vse otroke, za katere ste podali izjavo po želji z vpisom 18. 05. 2020. Otroci bodo ostali v isti enoti in oddelku ter pri istih vzgojiteljih, izjema so 4 otroci iz oddelka Kapljic, ki bodo začasno premeščeni v oddelek Metuljev.

Na tem mestu Vas tudi obveščamo, da smo zaradi priporočil NIJZ-ja glede nezdruževanja oddelkov, primorani prilagoditi in skrajšati delovni čas vrtca na čas od 7.00 ure do 16.00 ure. Vljudno Vas prosimo, da se držite urnikov.

Bistvena sprememba bo tudi protokol sprejemanja in oddajanja otroka v vrtec. Zaradi preprečevanja možnosti okužb prosimo, da v garderobo vstopate posamično (naenkrat sta v garderobi lahko zgolj otrok in njegov starš. V garderobi bo staršem na voljo tudi razkužilo.

V nadaljevanju Vas bomo seznanili tudi z ostalimi navodili, ki bodo veljali po  novem do preklica epidemije.

Hvala za razumevanje.

Veselimo se ponovnega srečanja - do takrat Vam želimo lep in miren sončen vikend :-)

Ekipa KOBACAJ

Spoštovani starši,

 

obračate se na nas z vprašanjem, če imamo v našem vrtcu primer okužbe ali osebe, ki so bile v stiku z okuženimi osebami. Sporočamo, da pri nas zaenkrat še nismo prejeli nobene informacije o tem.

 

Skladno z navodili Vlade RS Vas obveščamo, da bo Zasebni vrtec Kobacaj od ponedeljka, 16. 03. 2020, do nadaljnjega zaprt. Podrobnejših navodil nimamo, zato prosimo za razumevanje. Takoj, ko le-te prejmemo, Vas o tem preko spletne strani tudi obvestimo.

 

Ker so priporočila, da bi otroci že jutri ostali v domači oskrbi, apeliramo na Vas, da razmislite o tem.  Prosim, da vzgojiteljem čimprej sporočite, kdo od otrok bo jutri prisoten v vrtcu,

 

Hvala za razumevanje in vse dobro,

 

Ekipa Kobacaj

Spoštovani starši,

vabimo vas na tradicionalno decembrsko prireditev ob prihodu Dedka mraza, ki bo 11. decembra ob 17.00 uri v avli OŠ Loiusa Adamiča Grosuplje na Tovarniški cesti.

Na prireditvi vam bomo prikazali delček dogajanja v oddelkih, na koncu pa priklicali Dedka mraza.

Veselimo se srečanja z vami,

Ekipa Kobacaj

Izpis lahko sporočite tudi preko maila na e-naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Potrebujete Javascript za pogled..

Tudi kobacaji smo imeli 15.11.2012 tradicionalni slovenski medeni zajtrk. Čebelarja in člana Čebelarskega društva Grosuplje Milan in Franci sta prinesla med in ostale rekvizite, s katerimi sta nazorno prikazala postopek pridobivanja meda.

Spoštovani starši šolskih otrok, obveščamo Vas, da bomo v času poletnih počitnic organizirali počitniško varstvo šolskih otrok (1.-3. razred). Z varstvom bomo pričeli v ponedeljek, 02.07.2018, v enoti B-85 (manjši oddelek).

Z varstvom bomo pričeli v ponedeljek, 02.07.2018, v enoti B-85 (manjši oddelek).