Prošnja za pomoč družini

Spoštovani starši.

Naj se vam najprej toplo zahvalim za vse prostovoljne prispevke, ki ste jih namenili za fizioterapijo sina naše sodelavke. Točen znesek izkupička vam sporočimo v začetku prihodnjega tedna (saj s tem tednom zaključujemo dobrodelni bazar). Tudi Tanja z družino se vsakemu darovalcu posebej lepo zahvaljuje za pomoč.

Obveščam vas tudi, da bomo v sodelovanju z akcijo Grosupeljski božički, v letošnjem letu obdarili tudi otroke iz socialno šibkejših družin, ki obiskujejo naš vrtec. Vzgojiteljice vas bodo obvestile, kdaj lahko prevzamete darila.

Javil se nam je tudi Dedek mraz, ki bo otroke v oddelkih obiskal tudi letos, in sicer 17. decembra. Žal nam epidemiološka situacija tudi letošnje leto onemogoča skupinsko druženje, zato se bodo manjša druženja izvedla v okviru oddelkov.

Na koncu pa se na vas obračam s prošnjo družine, ki ima v naš vrtec vpisanega otroka. Petčlanska družina se je obrnila name s pisno prošnjo, ker se je znašla v težki finančni in zdravstveni situaciji. Zaradi varovanja osebnih podatkov družine ne bom izpostavljala. Zaradi visokih stroškov za najemnino, položnice in zdravila, težko shajajo iz meseca v mesec. Tako mesec preživijo ob praznem hladilniku. Zato prosijo za vsakršno pomoč pri zbiranju hrane, fantovskih oblačil vel. 122 (zaprošen je tudi šal, kapa, rokavice), obutve št. 32, igrač, ipd. 

V vsaki enoti bomo pripravili škatlo, v katero boste lahko odložili karkoli od zaprošenega. 

Zavedam se, da je mesec december ''najdražji mesec'' za večino družin, vendar so med nami starši, ki otroku ne morejo zagotoviti niti toplega obroka, kaj šele prazničnih obdarovanj. Zato prošnja tudi z moje strani, da denar namesto za nezdrave sladice svojim otrokom, namenimo za zdrav prigrizek družini v stiski.

 Vnaprej hvala vsakemu za razumevanje in pomoč.

Lep praznični december,

Ksenija Štibernik