Obvestila

Ponovno pozdravljeni.

Obveščamo Vas, da je Vlada RS sprejela dopolnitev odloka o določitvi začasnih pogojev za izvajanje dejavnosti VIZ, na podlagi katerega starše (in druge osebe, ki vstopate v vrtec zaradi otrok) ne zavezuje več pogoj PCT.

Še vedno ostaja obvezno nošenje mask v prostorih vrtca in ohranjanje varnostne razdalje.

Prijazen pozdrav,

Ekipa Kobacaj

Spoštovani starši,

obveščamo Vas, da se s ponedeljkom, 12. 4. 2021, vrtci ponovno odpirajo za vse otroke.

Pravila in omejitve ostajajo v celoti enake, kot so veljale pred zaprtjem vrtca (nošenje mask v v prostorih vrtca, prepoved združevanja oddelkov). Vrtec bo obratoval od 6.30 do 16.00 ure.

Posimo Vas, da v vrtec prihajajo zgolj popolnoma zdravi otroci.

Lep konec tedna,

Ekipa Kobacaj

 

Spoštovani starši.

Obveščamo Vas, da je Vlada RS sprejela odlok z veljavnostjo ob 23. do vključno 29. avgusta 2021, ki v četrtem odstavku 2. člena zapoveduje vsem osebam, ki vstopajo v prostore vrtca, da izpolnjujejo pogoj PCT, kar morajo dokazovati z dokazili.

Vljudno prosimo, da se držite določil odloka in s tem preprečite širjenje in prenašanje okužb. Maska je še vedno obvezna, prav tako prosimo, da držite varnostno razdaljo.

Zahvaljujemo se Vam za razumevanje in Vam želimo lep preostanek poletnih počitnic.

ekipa Kobacaj 

 

Obveščamo Vas, da Vam moramo po trenutno veljavnih ukrepih zaračunati oskrbnino za Vašega otroka od 26. 01. 2021 dalje (naredili bomo poračun), ne glede na to, da ste imeli otroka v domačem varstvu.

Smo pa vrtci dne 04. 01. 2021 s strani MIZS-ja prejeli okrožnico z naslednjo vsebino:

''Okrožnica z dne 03. 02. 2021 se je nanašala na predhodno obvestilo ministrstva z dne 20. 01. 2021, da bo v PKP8 zagotovljena zakonska podlaga za oprostitev plačila za starše, ki v času epidemije, kljub odprtju, otrok ne bodo pripeljali v vrtec. Ker je Vlada RS pri pripravi PKP8 prednostno obravnavala druga področja, bomo to vprašanje uredili v prihodnjem interventnem zakonu, tako da bo ustrezno pokrito celotno obdobje.''

V primeru, da bo PKP9 predvidel kritje oskrbnine tudi za nazaj - za čas, ko bo otrok doma, bomo ponovno naredili poračun.

Vnaprej hvala za razumevanje in vse dobro,

ekipa Kobacaj